Informacje dla rodziców - Jadłospisy

Menu 2025-04-21 - 2025-04-25

Poniedziałek

ŚWIĘTO

 

 

Wtorek

Śniadanie:

Ser żółty – plastry, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Kalafiorowo-koperkowa z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Makaron w sosie bolognese (z łopatki wieprzowej), woda z cytryną (1,3)

Podwieczorek:

Koktajl owocowy na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (7)

 

Środa

Śniadanie:

Szynka drobiowa, serek typu Almette, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem z marchewki (zagęszczony ziemniakami) (zabielany), grzanki (1,7)

Danie główne: Naleśniki z dżemem truskawkowym, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Pasztet drobiowy, ser żółty – salami, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)

 

Czwartek

Śniadanie:

Szynka wieprzowa, twarożek ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)

Obiad:

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany) (7)

Danie główne: Pieczone udo z kurczaka (trybowane – bez kości), sos serowy, ryż paraboliczny, surówka z białej kapusty z koperkiem i ogórkiem zielonym, kompot (1,7)

Podwieczorek:

Kaszka manna na gęsto z sokiem owocowym, owoc (1,7)

 

Piątek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini,

herbata, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,9)

Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3)

Podwieczorek:

Babka cytrynowa, szklanka mleka, owoc (1,3,7)

 

   Menu  BM/K ; 

NIE MOŻE ;  białko mleka krowiego (pochodne mleka)

 

Poniedziałek

ŚWIĘTO

 

Wtorek

Śniadanie:

Ser żółty wegański – plastry, warzywo, omega3, chleb wiejski, herbata

Obiad:

Zupa: Kalafiorowo-koperkowa z ryżem

Danie główne: Makaron w sosie bolognese (z mięsa drobiowego), woda z cytryną

Podwieczorek:

Koktajl owocowy na bazie mleka roślinnego, pałeczki kukurydziane

 

Środa

Śniadanie:

Szynka drobiowa, humus klasyczny, warzywo, omega3, chleb wieloziarnisty, herbata

Obiad:

Zupa: Krem z marchewki (zagęszczony ziemniakami), grzanki

Danie główne: Naleśniki z dżemem truskawkowym, kompot

Podwieczorek:

Pasztet drobiowy, ser żółty wegański – salami, warzywo, omega3, wek, herbata

 

Czwartek

Śniadanie:

Szynka drobiowa, warzywo, omega3, chleb kukurydziany, herbata

Obiad:

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami

Danie główne: Pieczone udo z kurczaka (trybowane – bez kości), sos koperkowy, ryż paraboliczny,

surówka z białej kapusty z koperkiem i ogórkiem zielonym, kompot

Podwieczorek:

  Kaszka manna na gęsto na mleku roślinnym z sokiem owocowym, owoc

 

Piątek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym, dżem owocowy (niskosłodzony), omega3, bułka grahamka – mini,

herbata, owoc

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką

Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną

Podwieczorek:

  Babka cytrynowa, szklanka mleka roślinnego, owoc

 

Zupy i sosy niezabielane

Życzymy SMACZNEGO!!! J

.