Poniedziałek
ŚWIĘTO
Wtorek
Śniadanie:
Ser żółty – plastry, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Kalafiorowo-koperkowa z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Makaron w sosie bolognese (z łopatki wieprzowej), woda z cytryną (1,3)
Podwieczorek:
Koktajl owocowy na bazie jogurtu naturalnego, pałeczki kukurydziane (7)
Środa
Śniadanie:
Szynka drobiowa, serek typu Almette, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Krem z marchewki (zagęszczony ziemniakami) (zabielany), grzanki (1,7)
Danie główne: Naleśniki z dżemem truskawkowym, kompot (1,3,7)
Podwieczorek:
Pasztet drobiowy, ser żółty – salami, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)
Czwartek
Śniadanie:
Szynka wieprzowa, twarożek ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami (zabielany) (7)
Danie główne: Pieczone udo z kurczaka (trybowane – bez kości), sos serowy, ryż paraboliczny, surówka z białej kapusty z koperkiem i ogórkiem zielonym, kompot (1,7)
Podwieczorek:
Kaszka manna na gęsto z sokiem owocowym, owoc (1,7)
Piątek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini,
herbata, owoc (1,7)
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,9)
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3)
Podwieczorek:
Babka cytrynowa, szklanka mleka, owoc (1,3,7)
Menu BM/K ;
NIE MOŻE ; białko mleka krowiego (pochodne mleka)
Poniedziałek
ŚWIĘTO
Wtorek
Śniadanie:
Ser żółty wegański – plastry, warzywo, omega3, chleb wiejski, herbata
Obiad:
Zupa: Kalafiorowo-koperkowa z ryżem
Danie główne: Makaron w sosie bolognese (z mięsa drobiowego), woda z cytryną
Podwieczorek:
Koktajl owocowy na bazie mleka roślinnego, pałeczki kukurydziane
Środa
Śniadanie:
Szynka drobiowa, humus klasyczny, warzywo, omega3, chleb wieloziarnisty, herbata
Obiad:
Zupa: Krem z marchewki (zagęszczony ziemniakami), grzanki
Danie główne: Naleśniki z dżemem truskawkowym, kompot
Podwieczorek:
Pasztet drobiowy, ser żółty wegański – salami, warzywo, omega3, wek, herbata
Czwartek
Śniadanie:
Szynka drobiowa, warzywo, omega3, chleb kukurydziany, herbata
Obiad:
Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami
Danie główne: Pieczone udo z kurczaka (trybowane – bez kości), sos koperkowy, ryż paraboliczny,
surówka z białej kapusty z koperkiem i ogórkiem zielonym, kompot
Podwieczorek:
Kaszka manna na gęsto na mleku roślinnym z sokiem owocowym, owoc
Piątek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym, dżem owocowy (niskosłodzony), omega3, bułka grahamka – mini,
herbata, owoc
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną
Podwieczorek:
Babka cytrynowa, szklanka mleka roślinnego, owoc
Zupy i sosy niezabielane
Życzymy SMACZNEGO!!! J
.