Poniedziałek
Śniadanie:
Ser żółty – plastry, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Grysikowa z warzywami (1,9)
Danie główne: Ryż na mleku z prażonym jabłkiem, woda z cytryną (7)
Podwieczorek:
Pasta drobiowa ze szczypiorkiem, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)
Wtorek
Śniadanie:
Pasztet wieprzowy, twarożek z rzodkiewką, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z drobnym makaronem i warzywami (zabielana) (1,3,7)
Danie główne: Kotlet z piersi z kurczaka, ziemniaki, buraki, kompot (1,3)
Podwieczorek:
Serek b/cukru z borówkami, rogalik maślany (1,3,7)
Środa
Śniadanie:
Szynka wieprzowa, serek typu Almette, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Jarzynowa z kaszą jaglaną (zabielana) (7)
Danie główne: Pierogi ruskie polane masłem, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)
Podwieczorek:
Mus owocowy b/cukru, ciasteczka wielozbożowe (1,3,7)
Czwartek
Śniadanie:
Jajko gotowane, sos jogurtowy z koperkiem, szynka drobiowa, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,3,7)
Obiad:
Zupa: Żurek z ziemniakami (1,7)
Danie główne: Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka colesław (na bazie jogurtu), kompot (1,7)
Podwieczorek:
Babka cytrynowa, szklanka mleka, owoc (1,3,7)
Piątek
Śniadanie:
Płatki zbożowe na mleku (pełne ziarno), dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini,
herbata, owoc (1,7)
Obiad:
Zupa: Rosół z ryżem, marchewką i zieloną pietruszką (9)
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną (4,1,3)
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)
Menu BM/K ;
NIE MOŻE ; białko mleka krowiego (pochodne mleka)
Poniedziałek
Śniadanie:
Ser żółty wegański – plastry, warzywo, omega3, chleb wiejski, herbata
Obiad:
Zupa: Grysikowa z warzywami
Danie główne: Ryż na mleku roślinnym z prażonym jabłkiem, woda z cytryną
Podwieczorek:
Pasta drobiowa ze szczypiorkiem, warzywo, omega3, wek, herbata
Wtorek
Śniadanie:
Pasztet drobiowy, warzywo, omega3, chleb wieloziarnisty, herbata
Obiad:
Zupa: Pomidorowa z drobnym makaronem i warzywami
Danie główne: Kotlet z piersi z kurczaka, ziemniaki, buraki, kompot
Podwieczorek:
Deser jaglany z borówkami, wafel ryżowy
Środa
Śniadanie:
Szynka drobiowa, humus warzywny, warzywo, omega3, chleb kukurydziany, herbata
Obiad:
Zupa: Jarzynowa z kaszą jaglaną
Danie główne: Pierogi z mięsem polane masłem roślinnym, woda z cytryną i pomarańczą
Podwieczorek:
Mus owocowy b/cukru, ciasteczka wielozbożowe
Czwartek
Śniadanie:
Jajko gotowane, szynka drobiowa, warzywo, omega3, chleb wiejski, herbata
Obiad:
Zupa: Koperkowa z ryżem
Danie główne: Gulasz drobiowy, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty, kompot
Podwieczorek:
Babka cytrynowa, szklanka mleka roślinnego, owoc
Piątek
Śniadanie:
Płatki zbożowe na mleku roślinnym (pełne ziarno), dżem owocowy (niskosłodzony), omega3,
bułka grahamka – mini, herbata, owoc
Obiad:
Zupa: Rosół z ryżem, marchewką i zieloną pietruszką
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, woda z cytryną
Podwieczorek:
Jogobella owocowa VEGE, pałeczki kukurydziane, owoc
Zupy i sosy niezabielane
Życzymy SMACZNEGO!!! J