Poniedziałek
Śniadanie:
Ser żółty – plastry, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Krem z brokułowy z dodatkiem czosnku, grzanki (zabielany) (1,7)
Danie główne: Pyzy z mięsem polane masłem, woda z cytryną (1,3,7)
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)
Wtorek
Śniadanie:
Szynka drobiowa, twarożek ze szczypiorkiem, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Jarzynowa (zabielana) (7)
Danie główne: Duszona pierś z kurczaka w sosie koperkowym, ryż paraboliczny, mizeria (na bazie jogurtu),
kompot (1,7)
Podwieczorek:
Babka „Zebra”, szklanka mleka, owoc (1,3,7)
Środa
Śniadanie:
Pasztet wieprzowy, serek typu Almette, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Z łupanego groszku z ziemniakami (-)
Danie główne: Makaron z białym serem i masłem, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)
Podwieczorek:
Ser żółty – salami, warzywo, masło, wek, herbata (1,7)
Czwartek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy, masło, bułka grahamka – mini, herbata, owoc (1,7)
Obiad:
Zupa: Żurek z kiełbaską (i ziemniakami) (zabielany) (1,7)
Danie główne: Schab duszony w sosie pieczeniowym, kasza gryczana, buraki, kompot (1)
Podwieczorek:
Domowa nutella (banan, kakao ciemne b/cukru), wafle ryżowe, bawarka (7)
Piątek
Śniadanie:
Pasta z zielonego groszku z białym serem, pasztet drobiowy, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (1,3,7)
Danie główne: Miruna saute, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, woda z cytryną (4,1,3)
Podwieczorek:
Serek waniliowy (typu Danio), biszkopty, owoc (1,3,7)
Życzymy SMACZNEGO!!! J
Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.
Menu BM/K
NIE MOŻE ; białko mleka krowiego (pochodne mleka)
Poniedziałek
Śniadanie:
Pasztet drobiowy, warzywo, omega3, chleb wiejski, herbata
Obiad:
Zupa: Krem z brokułowy z dodatkiem czosnku, grzanki
Danie główne: Pyzy z mięsem polane masłem roślinnym, woda z cytryną
Podwieczorek:
Jogobella owocowa VEGE, pałeczki kukurydziane, owoc
Wtorek
Śniadanie:
Szynka drobiowa, pasta warzywna, warzywo, omega3, chleb wieloziarnisty, herbata
Obiad:
Zupa: Jarzynowa
Danie główne: Duszona pierś z kurczaka w sosie koperkowym, ryż paraboliczny, mizeria z sosem vinegret, kompot
Podwieczorek:
Babka „Zebra”, szklanka mleka roślinnego, owoc
Środa
Śniadanie:
Pasztet drobiowy, warzywo, omega3, chleb kukurydziany, herbata
Obiad:
Zupa: Z łupanego groszku z ziemniakami (-)
Danie główne: Makaron z musem jabłkowym, woda z cytryną i pomarańczą
Podwieczorek:
Ser żółty wegański, warzywo, omega3, wek, herbata
Czwartek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym, dżem owocowy, omega3, bułka grahamka – mini, herbata, owoc
Obiad:
Zupa: Koperkowa z ryżem
Danie główne: Duszona pierś drobiowa w sosie pieczeniowym, kasza gryczana, buraki, kompot
Podwieczorek:
Domowa nutella (banan, kakao ciemne b/cukru), wafle ryżowe, bawarka z mlekiem roślinnym
Piątek
Śniadanie:
Pasztet drobiowy, warzywo, omega3, chleb wiejski, herbata
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką
Danie główne: Miruna saute, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, woda z cytryną
Podwieczorek:
Deser ryżowy z miksowanymi owocami, biszkopty
Zupy i sosy niezabielane
Życzymy SMACZNEGO!!! J