Poniedziałek
Śniadanie:
Ser żółty – plastry, warzywo, masło, chleb wiejski, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (zabielany) (1,7,9)
Danie główne: Kluski śląskie z mięsem mielonym w sosie pieczeniowym, zielony ogórek
w sosie vinegret, woda z cytryną (1,3)
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku z sokiem owocowym, owoc (1,7)
Wtorek
Śniadanie:
Szynka wieprzowa, twarożek z rzodkiewką, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Kalafiorowa z kaszą jaglaną (zabielana) (7)
Danie główne: Panierowany paluch z piersi kurczaka, ziemniaki, buraki, kompot (1,3)
Podwieczorek:
Babka „Zebra”, szklanka mleka, owoc (1,3,7
Środa
Śniadanie:
Szynka drobiowa, pasta warzywna z białym serem, warzywo, masło, chleb kukurydziany, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Krem z pomidorów i papryki z dodatkiem bazylii, grzanki (1,7)
Danie główne: Knedle z jagodami, masłem i jogurtem naturalnym, woda z cytryną i pomarańczą (1,3,7)
Podwieczorek:
Serek typu Almette, warzywo, masło, chleb graham, herbata (1,7)
Czwartek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini,
herbata, owoc (1,7)
Obiad:
Zupa: Ziemniaczana z warzywami (zabielana) (7)
Danie główne: Makaron w sosie serowym a’la carbonara z szynką, brokułem i natką pietruszki,
kompot (1,3,7)
Podwieczorek:
Mus owocowy, biszkopty (1,3)
Piątek
Śniadanie:
Ser żółty – salami, pasztet wieprzowy, warzywo, masło, chleb wieloziarnisty, herbata (1,7)
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem i warzywami (1,3,9)
Danie główne: Paluszki z fileta rybnego, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką,
woda z cytryną (4)
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z Muesli i miksowanymi owocami (1,7,8)
Menu BM/K ;
NIE MOŻE ; białko mleka krowiego (pochodne mleka)
Poniedziałek
Śniadanie:
Ser żółty wegański – plastry, warzywo, omega3, chleb wiejski, herbata
Obiad:
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami (zabielana śmietaną wegańską)
Danie główne: Kluski śląskie z mięsem mielonym w sosie pieczeniowym, zielony ogórek
w sosie vinegret, woda z cytryną
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku roślinnym z sokiem owocowym, owoc
Wtorek
Śniadanie:
Szynka drobiowa, humus warzywny, warzywo, omega3, chleb wieloziarnisty, herbata
Obiad:
Zupa: Kalafiorowa z kaszą jaglaną (zabielana śmietaną wegańską)
Danie główne: Panierowany paluch z piersi kurczaka, ziemniaki, buraki, kompot
Podwieczorek:
Babka „Zebra”, szklanka mleka roślinnego, owoc
Środa
Śniadanie:
Szynka drobiowa, pasta warzywna, warzywo, omega3, chleb kukurydziany, herbata
Zupa: Krem z pomidorów i papryki z dodatkiem bazylii, grzanki
Danie główne: Knedle z jagodami, masłem roślinnym, woda z cytryną i pomarańczą
Podwieczorek:
Pasztet drobiowy, warzywo, omega3, chleb graham, herbata
Czwartek
Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym, dżem owocowy (niskosłodzony), omega3, bułka grahamka – mini,
herbata, owoc
Obiad:
Zupa: Ziemniaczana z warzywami (zabielana śmietaną wegańską)
Danie główne: Makaron w sosie śmietanowym na śmietanie wegańskiej z szynką, brokułem i natką pietruszki,
kompot
Podwieczorek:
Mus owocowy, biszkopty
Piątek
Śniadanie:
Ser żółty wegański, pasztet drobiowy, warzywo, omega3, chleb wieloziarnisty, herbata
Obiad:
Zupa: Rosół z makaronem i warzywami
Danie główne: Paluszki z fileta rybnego, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką,
woda z cytryną
Podwieczorek:
Kaszka manna z owocami, pałeczki kukurydziane
Zupy i sosy zabielane śmietaną wegańską
Życzymy SMACZNEGO!!! J